Ko voli poklone? Većina ljudi, sasvim sigurno. Ja podjednako volim da dobijam poklone, kao i da kupujem drugima. Pokloni znače: mislim na tebe, nedostaješ mi, volim te, brinem o tebi, želim da te usrećim, poštujem tvoje prisustvo, hvala ti na svemu… Pokloni znače svima. Male stvari koje izazivaju velike emocije.

Iako je decembar mesec praznika i poklanjanja, smatram da je uvek pravo vreme za poklone. Posebno kada je reč o prirodnim, zdravim proizvodima koji se ne mogu kupiti u marketu, apoteci… Kojih nema na tržištu, a koje stvaraju obični ljudi sa mnogo ljubavi.

Ukoliko ste pročitali bar jedan moj tekst, ili me pratite na društvenim mrežama, verovatno ste primetili da obožavam handmade i homemade proizvode. Volim proizvode koje ne prave mašine, već ljudske ruke. I zalažem se za promociju malih, porodičnih brendova koje nemaju svoje mesto na tržištu, ali imaju kvalitet.

Cveet je primer brenda koji bih podržala iz sveg srca. Mala porodična firma sa višedecenijskom tradicijom u pčelarstvu. Iz te ljubavi prema pčelama, nastali su zdravi, prirodni i vrlo kvalitetni proizvodi od meda i pčelinjeg voska.

U ponudi su: bagremov med, bagremov med sa dodacima, balzam za usne, balzam za ruke, propolis kapi, sapuni, sveće…

Svaki proizvod ima svoje karakteristike i blagotvorna dejstva. Svaki je nastao ručnom izradom i u sebi sarži produkte pčela. I probala sam baš sve, jer izgledaju prelepo i predivno mirišu. Baš mirišu na prirodu.

Pošto nisam mogla da se odlučim, izabrala sam poklon paket koji sadrži sve proizvode. Cena paketa je vrlo pristupačna, a odlično je rešenje ukoliko želite da pružite šansu svakom proizvodu i potom izaberete favorita.

Nisam uspela da izaberem omiljeni proizvod, jer su mi se svi vrlo dopali. Bilo bi nepravedno da kažem “kupite to, nećete pogrešiti”. Istina je da nećete pogrešiti ako kupite bilo koji.

Bagremov med ima neverovatnu zlatnu boju. Na prvi pogled, posumnjala sam u kvalitet meda. Smatrala sam da je nemoguće da prirodni med ima takvu boju i teksturu. Međutim, ubrzo nakon otvaranja, med se ušećerio što je dokaz o apsolutnoj čistoći. Odličan je za čaj, palačinke, a ja sam ga najčešće koristila kao dezert i pre doručka.

Bagremov med sa orasima smo pojeli za nekoliko dana. Oduševilo me što orasi nisu dekoracija, već ravnopravni sastojak u tegli. Baš je ukusan i, ako bih morala da biram, nek ovo bude moja omiljena vrsta meda.

Bagremov med sa polenom je vrlo koristan za mene jer je odličan u prevenciji protiv upale sinusa. Imam česte upale sinusa, posebno u ovo doba godine. Ovaj decembar sam dočekala bez injekcija, videćemo za dalje. Testirala sam nekoliko puta med sa polenom i meni zaista pomaže.

Balzam za ruke koristimo svi u kući. Vrlo lepo se razmazuje i odlično miriše. Rekla bih da sadrži ulje pomorandže, a u kombinaciji sa medom, miriše istovremeno letnje i zimski. Dobar je i za negu stopala, primetila sam da nema zadebljale kože na petama, iako je zima pogodna za to.

Balzam za usne sadrži ulje peperminta i najviše mi se dopada osećaj kad namažem usne – istovremeno i greje, a i hladi. Pruža vrlo prijatan osećaj i vrhunsku negu u hladnim danima.

Propolis kapi su namenjene mom sinu jer su fenomenalne za jačanje imuniteta. Neki dan se javila blaga upala grla kod njega i kapi su se pokažale vrlo delotvornim. Nekoliko kapi sam dodala u čašu sa malom količinom vode (drugačije ne bi popio) i prošli smo bez lekova i odlaska lekaru.

Sveća je od pčelinjeg voska. Obožavam sveće, ali me nerviraju one sa raznim mirisima. Često mi smeta jak, veštački miris sveće. Ovo je jedna od retkih koja mi prija, a istovremeno neutrališe dim od cigareta kad dođu gosti.

Sapun od meda i kozjeg mleka je izuzetan za negu suve kože. Koristim ga isključivo za umivanje i ne isušuje lice, ne izaziva peckanje u očima, nema perutanja. Budući da imam kombinovanu i često problematičnu kožu, vrlo je teško naći sapun koji čisti, a ne suši i ne masti lice. Verujem i prirodnu kozmetiku i često je koristim.

S obzirom na to da je većina proizvoda nestala iz kutije za nekoliko dana, odlučila sam da mami i svekrvi poklonim po jedan poklon paket brenda Cveet. Najpre, jer nude zdrave, prirodne i raznovrsne proizvode sa višestrukom namenom, a pritom i vrlo povoljne. Posebno jer bih da zaštitim svoj poklon paket, s obzirom na to ds su proizvode iz prethodnog paketa koristili i hvalili svi ukućani.

Za kraj, volela bih da napomenem da tekst nije sponzorisan, a da sam paket dobila od ljubaznih proizvođača koje sam pronašla sasvim slučajno.

Koje domaće brendove biste vi preporučili?

 

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of