Seriju tematskih tekstova o blogovima, nastaviću blogovima o hrani. Prethodno sam pisala o travel blogovima, a sada ću se posvetiti food blogovima.

Budući da zaista nisam vrhunski kuvar, više priučena i silom prilike naučena, često šnjuram internetom u potrazi za jednostavnim receptima.

Ponuda food blogova na stranom jeziku je neuporedivo bogatija, ali i nezahvalnija. Najpre, potreban vam je kurs engleskog jezika i to napredni nivo, ili besomučno korišćenje Google translate-a jer ima mnogo sastojaka i fraza koje je teško prevesti. Drugi i veći problem su sastojci kojih ili nema kod nas, ili ih ima u specijalizovanim, po pravilu beogradskim, prodavnicama. Zato ću se zadržati na regionalnim blogovima.

Mojih 365 dana je blog moje drage Dejane Stanković, koja je započela i uspešno završila avanturu zvanu “365 dana bez belog šećera i brašna”. I nastavila sa tim režimom ishrane. Njen blog je prepun recepata za jednostavna, a zdrava jela, grickalice i sltkiše.

Ignjatova mama je blog jedne Dušice koja pravi i servira najšarenije dečije obroke. Njeni tanjirići su nešto najkreativnije što sam videla, a obroci toliko neodoljivi da će ih pojesti i najuporniji izbirljivci. Pored šarenih tanjirića, deli i recepte zdravih i ukusnih grickalica i jela.

Veseli tanjirići je blog još jedne mame koja je posvećena pripremi zdravih obroka za klince. Servira ih na vrlo zanimljiv način, ima svoj mali brend tanjirića, a nedavno je izdala i kuvar. Za sve novopečene i nesigurne mame, njen blog je nezaobilazan.

Coolinarika je blog kome se stalno vraćam, jer upravo tu nalazim one jednostavne i brzinske recepte za ukusna jela. Zapravo, sve što sam dosad spremala, spremala sam po njenim receptima. Moje obavezno kulinarsko štivo.

Lični heraklin mi je jedan od favorita, najviše zbog toga što je autor ovog bloga muškarac. On je pravi dokaz da su muškarci odlični kuvari. Recepti su savršeni i pažljivo birani.

Receptopedia je još jedan sjajan food blog. Izdvaja ga ljubav prema kuvanju i hrani koju autorka bloga ne može da sakrije, sve i da hoće. Provereni recepti iz njene kuhinje, jednostavni i savršeni.

Nismo kod kuće je blog jedne divne žene iz Vrnjačke banje, a njen blog posećujem kada kuvam gurmanska jela. Kuva fenomenalno, a jedini uslov je da ne brojite kalorije.

Mali hukač je blog energične Mare koja sprema i deli sa drugima najrazličitija jela, a pored toga fenomenalno dekoriše tanjiriće. Jedna od najkreativnijih žena koje “poznajem” u online svetu.

Moj ritual je blg za sve nas koji često preskačemo doručak jer nemamo ideju šta bismo doručkovali, a da želudac ne napunimo pecivom sa aditivima. Najpre sam naučila zašto je doručak važan, zatim zašto je zdrav doručak još važniji, a potom i da pripremim takav doručak.

Zdravo Tanja je vrlo koristan blog ukoliko vodite računa o sastavu i kvalitetu namirnica koje unosite. Tanja je nutricionista i poseduje ogromno znanje koje nesebično deli sa drugima. Mnoge grickalice i namirnice sam izbacila iz jelovnika zahvaljujući njenim savetima.

Ukoliko i vi pratite food blogove i imate neke kojima se često vraćate, podelite ih u komentarima.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of