Često se dešava da ostanem bez ideja za kreativne igre sa detetom, ili za novi blog post. Ili kako urediti deo iznad radne ploče za kuhinje, a da ne košta bogatstvo. Guglajući naišla sam na more blogova koji pišu o raznim zanimljivim a edukativnim stvarima.

Čitanje sa decom – blog Valerije Emem, koja je spojila ljubav prema čitanju i ljubav prema deci. Odličan blog za roditelje sa savetima kako i šta čitati deci. Oduševljena sam idejom ove kreativne žene i knjigoljupke.

Ispeci pa reci – vrlo zanimljiv blog učiteljice Đurđice Stojković. Na blogu je mnogo kreativnih ideja i igrica koje pomažu lakšem učenju engleskog jezika, matematike i drugih predmeta.

IT kutak – blog posvećen informacionim tehnologijama i njihovoj svakodnevnoj primeni. Autor bloga je Slavko Ilić koji uživa u kreiranju sadržaja za svoje “IT ćoše za informatičare”.

Kako Jeca kaže – fenomenalan blog o srpskom jeziku i književnosti, čiji je autor Jelena Bratić. Pored tekstova koji su namenjeni učenicima, na blogu su i tekstovi o lekturi i lepom izražavanju. Jelena na vrlo slikovit način objašnjava kako se pravilno pišu i izgovaraju određene reči. Saveti s ovog bloga su bukvalno dobrodošli svakom, budući da su pravopis i gramatika neiscrpne i često diskutabilne teme, a neke lekcije se uče čitavog života.

Marija Krsmanović – dizajner enterijera, a usko je vezana za projektovanje, redizajn i uređenje garderobera. Tekstovi na blogu su odlični i inspirativni, naročito u ovo doba godine. Da li vi praktikujete jesenje raspremanje garderobera?

Nebojša Katić – blog uglavnom posvećen vestima o domaćoj i međunarodnoj ekonomiji. Autor se ne libi da osuje argumentovane kritike na račun vlasti i loše ekonomske situacije u zemlji, pa mi se zbog toga posebno dopada.

Olja fiore – blog sjajne Olgice Andrić nastao je u želji da promoviše italijanski jezik i kulturu, a vremenom se pretvorio u bazu korisnih podataka u vezi s učenjem jezika, studiranjem u Italiji, prevodilačkom poslu i turističkim destinacijama. Ono što je bitno naglasiti kada je vlasnica bloga u pitanju, jeste činjenica da je pokrenula i projekat “Prevodilačko srce” – Olja i njene kolege, naime, besplatno prevode na strane jezike medicinsku dokumentaciju koja je potrebna za lečenje naše dece u inostranstvu.

Prokka’s blog – Jovan Milićević je autor bloga koji sadrži tekstove o kriptovalutama, testiranju raznih uređaja… Ono što bih posebno izdvojila su tekstovi o debatama, s obzirom na to da sam i ja bila član Debatnog kluba Pravnog fakulteta u Nišu i da obožavam besede i debate.

Srpski lako – blog posvećen srpskom jeziku i književnosti. Autor bloga je Maja Radoman Cvetićanin, inače jedan od osnivača projekta “Čitalići”.

Svet nekretnina – blog Slađane Lužajić, dugogodišnjeg agenta za nekretnina. Vrlo otvoreno piše o prednostima, manama i zabludama posredničkog posla, kao i o zakonima koji regulišu kupoprodaju. Blog je odličan za sve koji bi da budu agenti nekretnina jer sadrži detaljan vodič namenjen apsolutnim početnicima.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of